Designmöbler

Lifequality Products

Därför bör du satsa på en köttermometer

Gillar du att laga kött i alla dess former? Då kan det vara värt att satsa på en bra köttermometer. Det för att du ska kunna laga till perfekt kött, varje gång! Det är ju så att kött kan vara rare, medium eller rare och då är det vissa temperaturer man går efter. Visst kan du försöka dig på att göra det på "känn", men bästa är ju att kolla graderna! Om du vill jämföra olika köttermometrar så kan du göra det på bästitest365

Innertemperaturer på kött

Varför ska man låta köttet vila?

Innertemperaturen på mindre köttbitar fortsätter att öka med 1–2 grader efter tillagning. På större bitar, exempelvis en stek, stiger temperaturen med cirka 2–4 grader efter tillagning. Tänk på att alltid låta köttet vila i cirka 10 minuter innan du serverar eller skär upp det. När det är större köttbitar, låt dem gärna vila upp till 20 minuter. Det om de har tillagats i  ugn, bräserats eller grillats indirekt. Det gör att proteinerna stabiliseras och att köttet förlorar lite mindre köttsaft när man skär upp det. Dessutom går det lättare att skära tunna och snygga skivor. 

Så för att du ska få till bra kött, se till att köpa dig en bra köttermometer!

6 feb 2022