Designmöbler

Lifequality Products

Hitta rätt vaccinering för dig

Den vaccinering det talats mest om de senaste åren, det är så klart vaccinering mot Covid-19. Dock finns det andra vaccinationer som kan vara bra att ta. Ett vaccin är mot bältros. Kolla in bältros vaccinering - allt du behöver veta. Bältros är en virussjukdom som orsakas av samma virus som ger upphov till vattkoppor. När en person har haft vattkoppor förblir viruset vilande i nervsystemet och kan orsaka bältros senare i livet när immunförsvaret försvagas. Personer över 50 år rekommenderas att ta detta vaccin. Även de som har risk för att utveckla sjukdomen bör vaccinera sig.

Var kan jag få TBE vaccinering och vad kostar det?

Du kanske funderar på frågan var kan jag få TBE vaccinering och vad kostar det? Vaccin mot TBE går bra att få på vårdcentraler eller andra ställen som vaccinerar. Det hela har att göra med var du bor. Detsamma med vad det kostar, det beror ju på var du väljer att vaccinera dig.

TBE är en sjukdom du inte vill drabbas av! Så har du mycket fästingar kring dig så kan det vara bra att ta detta vaccin. För det är fästingar som sprider sjukdomen! Denna sjukdom kan påverka det centrala nervsystemet. 

Om du ska vaccinera dig, så var då medveten om att du då kommer att få tre doser över en period på 6-12 månader. Även en fjärde dos kan ges senare, 3-5 år efter, så att skyddet upprätthålls. 

28 Mar 2023