Designmöbler

Lifequality Products

Vad behövs för ett smart hem?

Ett hem är så otroligt mycket mer än möbler och inredning. Det är den plats dör man känner sig trygg och ska kunna ladda upp sina batterier på ett bra sätt. Samtidigt är det en plats där vi som familjs ka kunna umgås, leka, spela och ha både roligt och trevligt tillsammans. För att förenkla vardagen något kan man då satsa på smarta hem, men vad är det egentligen och hur kommer jag igång? Jag har kikat lite på nätet och har hittat några små tips för att börja göra mitt hem smart. 

Detta är smarta hem

Enkelt sagt är det att göra vissa saker i hemmet automatiska. Med en liten tryckning på mobilen kan du styra de sakerna eller så kopplar man in en smart röstassistent som gör att du kan prata istället. Saker som går att automatisera är exempelvis markiserna för solskydd, kaffebryggaren (guld värt!) robotdammsugaren eller belysning. Man kan till och med göra ytterdörren smart.

Enkla steg för att börja

Det första man kan göra för att ta sina första kliv in bland smarta hem är att skaffa en av de röststyrda enheter som finns på marknaden. Alexa från Amazon, Google Assistant och Siri från Apple är några välkända namn, men det finns också andra produkter som gör jobbet minst lika bra. Börja med att koppla ihop din smarta högtalare med din TV, stereo, DVD-spelare eller kanske belysningen. När du sedan känner att du vill uppgradera så finns det system med switchar som gör att du kan automatisera nästan hela ditt hem. Men, börja smått så du får en mjukstart. Det är mitt bästa tips. 

28 Oct 2021