Designmöbler

Lifequality Products

Behöver du förbättra din hållning?

Det är idag många som har en ganska så dålig hållning. En dålig hållning innebär ofta att man går omkring med en  framåtböjd bröstrygg, putande mage och sänkt huvud. Om man gjort detta länge, så kan det vara svårt att bara byta. Det kan vara smart då att använda dig av en hållningsväst. Den drar ihop din kropp så att den är i rätt position. Jämför gärna olika på Fitness Frank. Har du dålig hållning så kan du få huvudvärk, bli stel i axlar, rygg, nacke och bröst. Du kan även känna dig mycket trött. 

Varför får man dålig hållning?

Det finns många orsaker att man får en dålig hållning. Det kan vara att du har ett arbete där du sitter i samma ställning hela tiden. Ofta kan det vara att sitta i kassan på affären eller vid en dator på kontoret. Det kan även bero på att du tränar för lite. Smärtproblem kan även det leda till att man får dålig hållning. Man kompenserar gärna ofta då med kroppen för att ha mindre ont.

Vad göra mot dålig hållning?

Du kan som sagt satsa på en hållningsväst för att få in rätt position, men det kan även vara bra att göra styrketräning och träna upp dina muskler i bål, säte och rygg. Du som har en stillasittande position då du jobbar, ta små pauser och rör på dig. Samt byt ställning lite då och då. 

8 Sep 2021