Designmöbler

Lifequality Products

Huskurer mot nästäppa

Nu är vi i förkylningstider igen! I samband med att man blir förkyld är det inte ovanligt att man drabbas av nästäppa. Det är inte så konstigt eftersom slemhinnorna i näsan gärna inflammeras och svullnar. Det på grund av bakterier och allergener. Men det kan vara jobbigt att gå med täppt nästa. Bäst att använda är Nasoferm, läs mer här, men har du ingen hemma, så har vi ett par huskurer du kan testa.

Bra huskurer att testa

Mot nästäppa kan det vara bra att använda saltlösning. Den kan du tillverka på egen hand. Koka helt enkelt upp vatten med salt och låt svalna. När lösningen är tillräckligt kall kan du använda en spruta för att skölja dina näsborrar med vätskan

För att lättare kunna andas, ät kryddstark mat, det botar inte nästäppan, men den hjälper till att få dig att andas normalt igen.

Att andas in särskilda ångor kan vara till stor hjälp för att rensa dina luftvägar. Ett sätt är att riva en gullök och andas in ångorna eller att hälla hett vatten över eukalyptusblad i en skål, lägga en handduk över huvudet och andas i några minuter.

Om natten när du ska sova, se till att sova med huvudet högt. Det gör det lättare att andas via din näsa om du ligger så. Så palla upp med en massa kuddar, eller testa att sitta upp och sova.

13 Sep 2021