Designmöbler

Lifequality Products

Leksaken som aldrig går ur tiden

Vilken är leksaken jag syftar på? Tja, det skulle ju kunna vara flera saker som bollen, hopprepet, dockan eller Briotåget, men idag tänker jag på Lego. Lego är en dansk uppfinning: klossar som passar perfekt i varandra, som är smärtsamt kantiga och tåliga och som går i arv mellan generationer. Inte bara syskon och kusiner ärver Lego av varandra, man överlåter idag sina egna gamla Legoklossar till sina egna barn. Om några år kommer barnen att sitta med legoklossar från morfar och farmors tid och bygga i sina rum - och de ser precis likadana ut som de man köper nya i butiken.

Nyheter kommer förstås, särskilt de senaste åren, Lego Friends till exempel. Man säljer också praktiska förvaringsboxar åt legoklossarna, som annars har en tendens att hamna precis överallt där man absolut inte vill ha dem - på hallgolvet till exempel.

Fantastiskt för fantasi och kreativitet

Jag lekte själv med Lego som barn, tillsammans med mina bröder. Idag njuter jag när mina egna barn sitter inne på sitt rum och bygger fantasivärldar av Lego. Det finns få saker som stimulerar fantasin så bra som Lego gör och i tider där just fantasilekar börjar bli en bristvara så är det varmt välkommet.

Billigt Lego

Jag har hittat en leksaksbutik på nätet där kan man köpa många billiga leksaker och - framför allt - billigt Lego! Lego kan ju dra iväg i pris litegrann och man kan köpa en hel del second-hand, men för nytt, billigt Lego är nätet bäst.

16 Sep 2016