Designmöbler

Lifequality Products

Planera för flytt

Det finns en hel saker som ska göras i samband med en flytt. Du bör tidigt bestämma om du ska låta en flyttfirma kan hjälpa dig eller om du ska göra det själv med hjälp av dina vänner. Om du vill anlita en flyttfirma så är det bra att undersöka vilken som är den bästa. Läs på om dem, titta på omdömen och be om referenser. Om du anlitar en flyttfirma se då till att boka dem i god tid. Om du väljer att flytta med vänner, be dem om hjälp i god tid samt hyr en kärra eller flyttbil som kan användas på flyttdagen. Se även till att skaffa dig tillräckligt många flyttkartonger. En flyttkartong per kvadrat är en bra tumregel.

Rensa och släng

Innan du börjar packa, se till att du rensar och slänger saker du inte vill ha kvar. Det tar ofta längre tid än vad man tror det där med att rena ut. Du kan med fördel börja med ditt förråd och se även till att vara hård och rannsaka dig själv om du ska spara eller slänga. Det du inte vill ha kvar, om det är helt, rent och funktionsdugligt kan du antingen sälja eller sänka bort.

Gör en packningsplan

Gör en plan för vad du ska packa ner först och vad som är det sista du packar ner. Det du inte använder så ofta kan du ofta packa ner rätt tidigt. Se även till att märka alla kartonger med vad som är i, eller till vilket rum de ska. Det underlättar för alla. Planera för vilken belysning som måste sitta kvar till sist och vilken som måste vara på plats först på det nya stället. Det

Företag att kontakta vid flytt

Du får inte glömma att göra en flyttanmälan till Skatteverket för att få rätt folkbokföringsadress. Du behöver även anmäla din nya adress till Adressändring så får du din post eftersänd till nya bostaden. Se även till att teckna nytt elavtal samt flytta telefon, bredband med mera till nya bostaden. Meddela även försäkringsbolaget om din flytt, så att hemförsäkringen flyttas till rätt adress.

Gör också en lista över vilka övriga företag du behöver meddela flytten till.

8 Dec 2020