Designmöbler

Lifequality Products

Tips för en fin vinterträdgård

Har du en inglasad balkong eller altan? Grattis! Då kan du skapa en vacker oas som du kan njuta av till full under vinterhalvåret med gröna växter. Där kan du njuta av dina favoritplantor och ladda batterierna. Men hur ska man tänka för att skapa en fin vinterträdgård? Vi ger dig tips. 

Möbler är viktigt

För att till fullo kunna njuta är det viktigt att man kan sitta bekvämt. En mjuk stol, eller en soffa om det finns plats, är central men även ett soffbord där man kan ha sin drink eller sitt kaffe när man sitter med en bok. 

Tänk på att möblerna inte tar för stor plats. Om möjligt bör du ha möbler på en tredjedel av ytan eller mindre. har du en liten balkong väljer du ett litet bord med tillhörande stol och får arrangera växterna där de får plats. 

Vilka växter ska man välja?

Här är det din smak som avgör. Jakaranda, citrusväxter, olivträd och blommande träd är ofta populära men tänk på att den typen av växter vill bo utomhus när sommaren kommer. Vanliga krukväxter du har inomhus går att ställa i vinterträdgården och det går även att odla både tomat och gurka för den som vill. Tänk bara på att de behöver både värme, fukt och lagom mycket sol för att må bra.

Värme kan du få med hjälp av ett vanligt element, men för att vara på säkra sidan bör du rådfråga hyresvärden och elektriker innan du ställer ut ett. För fukt kan du använda fuktade trasor som du hänger på en lina, eller köpa en luftfuktare. 

21 Sep 2021