Designmöbler

Lifequality Products

Vill du renovera köket?

Ofta så benämner man köket som hemmets hjärta och det är ett av de rum många gärna renoverar. Du kan först ägna dig åt mer läsning om att renovera köket, sedan kan du börja planera. För planering, det är bra att göra oavsett vad det är du ska renovera. Köket och badrummet är de två rum som oftast är dyrast att renovera, så se till att sätta upp en budget för det. Det handlar om att tänka till före med, så att det inte blir fel, för då kan det bli ännu dyrare.

Ett kök som är funktionellt

Köket bör planeras så att det är funktionellt men det ska även så klart vara hemtrevligt. Ett bra kök har många arbetsytor, många kontakter, mycket förvaring samt att det ska vara lättstädat. Fokusera inte för mycket på design, utan gå först på funktion. Låt din planering ta tid och fundera på olika lösningar för just ditt kök. 

En grund i planeringen är givetvis en bra budget. Utan pengar är det svårt att göra något. Kök kan kosta hur mycket som helst, men det går även att renovera trots att du har snäva marginaler. 

Hur ska du tänka med planlösning?

Om det är så att det gamla köket har fördelar, så lista dessa och fundera på hur du kan ha med det i ditt nya kök. Samma sak med nackdelar, vad är inte bra nu och hur kan det bli bättre genom renovering? Du behöver inte bygga upp köket på samma sätt som det gamla. Passa på nu att göra om helt. Kanske kan du slå ut en vägg och göra det större?

Glöm inte att tänka på detaljerna med i köket, inte bara skåp, köksluckor, bänkskivor, diskbänkar och vitvaror. Det är minst lika viktigt med hängare, smarta lösningar, hyllor, belysning, stänkskydd och andra små detaljer.

Behövs hantverkare?

Mycket av renoveringen kan du göra själv, men när det kommer till installation av el så krävs en elektriker och du kan ha behov av en rörmokare för jobbet med vvs. Sedan kan du så klart anlita hantverkare för andra delar med om din budget tillåter det. 

 

27 Jun 2020